Salam Aidilfitri 2012

|


Yeayy! Happy 1st Anniversary.

|
Semasa aku dalam perjalanan pulang dari Johor Bahru semalam, aku telah menerima SMS dari insan yang paling aku sayang. Tuhan sajja yang tahu apa perasaan aku ketika itu. Berair mataku sehingga membasahi pipi aku setelah membaca text daripadanya. Dah genap setahun relationship aku dan dia.  
Dalam setahun tu, dah macam-macam ragam, kisah suka dan duka aku dengan dia lalui bersama. Aku bahagia bersama dengannya. Dia insan yang paling istimewa dalam hidup aku. Syukur sangat-sangat pada tuhan. Aku berdoa semoga relationship aku dan dia akan dapat menempuhi segala rintangan pada masa depan, segala susah senang tetap bersama, dan kekal berbahagia sampai bila-bila. Amin.   



♥ 30 July 2011 - 30 July 2012 ♥

29.07.2012 : Malam Birthday

|

Selepas check-out dari hotel, aku start enjin kereta untuk mulakan hari dengan bershopping. Tempat pertama kitorang serang ialah di AEON Tebrau. Actly kitorang datang sini nak tengok movie. Tapi semuanya full house. Ramai orang siot. Maklumlah hari Ahad hari budak-budak sekolah asrama dan kolej 'Outing'. Lagi pun hari Ahad kan hari cuti. Memang ramai lah manusia dekat mall. So dah tak bole layan movie, kitorang pun terus pergi ke Johor Premium Outlets (JPO). Sepatutnya perjalanan hanya mengambil 15-20 minit dari Tebrau. Tapi entah macam mana kitorang sesat tak jumpa jalan nak ke JPO. Ada GPS pun tak guna. Lagi memeningkan adalah! Hahaha.







Pusing punya pusing, akhirnya kami jumpa jugga jalan nak ke arah JPO. Fuhh. Nak dekat sejam kitorang duduk dalam kereta. Naik kematu bontot masing-masing. Hahaha.

Ermmm.. Barang-barang yang dijual kat JPO ini semuanya branded dan terkenal. Harganya memang terbaik laa. Dorang bagi discount 30% hingga 70%. Murah glerrr! Contoh store kat JPO adalah Armani Exchange, Burberry, CK Calvin Klein, Canali, DKNY, Ermenegildo Zegna, Esprit, Padini, G2000 dan banyak lagi laa.. 

Lepas shopping kat JPO, kitorang plan nak berbuka puasa di Johnny's Steamboat Restaurant. Tempatnya dekat dengan AEON Bukit Indah. So dengan perut yang berirama KPop, kitorang terpaksa mengagahkan diri jugga untuk ke sana. Perjalanan dari JPO ke Bukit Indah mengambil masa 30 minit. Huhuhu. 

Sampai kat sana, kitorang terus reserved tempat. Takut kalau tak reserve nanti penuh pulak. Maklumlah bulan puasa ramai yang berbuka kat luar. Lepas reserved tempat, sementara menunggu waktu berbuka, kitorang ambil kesempatan untuk jalan-jalan sambil shopping lagi. Hehehe.


Tudiaaa.. Sebelum berbuka puasa, kitorang snap picture dulu. Hehehe.

Lepas melantak sampai tak ingat dunia, perut masing-masing dah kekenyangan yang teramat sangat.
Perut aku jangan cakap la kan. Memang full giler oke! Memang berbaloi la makan kat Johnny's Steamboat Restaurant ni. Sedap! Huhuhu.

Dalam dok lepak-lepak lepas makan, tetiba AJ sibuk nak ke tandas. Pastu, si Nyonya pulak nak ke tandas. Haihhh.. tinggal la aku dok kat meja makan sambil terlantar kekenyangan yang amat sangat.
Lepas 5 minit dorang pergi, tiba-tiba ada kejutan yang tak aku sangka. AJ dan Nyonya bawa KEK sambil menyanyi 'Happy Birthday' kat aku. Aku terkejut. Rupanya diorang bukan pergi ke tandas tapi nak buat surprised kat aku sempena birthday aku pada hari esoknya. Rupanya si AJ dan Nyonya dah plan awal untuk buat surprise birthday party pada malam birthday aku. So sweet diorang ni. Diorang belikan aku ice cream cake BR yang sangat special seperti yang aku impikan selama ini. Bila aku pandang ice cream cake BR tu, hati aku rasa nak menjerit sebab hajat aku selama ni dah tercapai. Hajat apa? Biarlah rahsia. Tapi aku tak bole nak jerit sebab ramai orang kat situ. Hehehehe.
Terima kasih banyak kat dorang yang buat birthday party untuk aku before aku balik KL. Aku sangat terharu dan berasa happy giler kerana dorang sudi menyambut bersama-sama pada malam birthday aku. 


Sayang giler kat AJ dan Nyonya. Mmmmuaahhhh!



Happy Bornday Azrie 30.7.2012






Bersawang!

|




Eh!!

Kenapa blog ni dah bersawang???



Bersawang sana.. 




Bersawang sini..




Ishhh!!

Apa nak jadi ni???






Sape punya kerja ni sampai blog ni bersawang-sawang???

...

...

...

...

...

...

...


Ouh mamat ni punya kerja. Patut laa blog ni bersawang!










Korang nak tahu sape mamat ni?

...

...

...

...

...

...

...


Ni haa!









Pengorbanan.

|
Pengorbanan demi untuk masa depan yang lebih baik.
Itu yang dapat aku simpulkan.
Walaupun berat untuk membuat keputusan, tetapi demi masa depan, dia terpaksa melangkah untuk menuju peluang yang diberikan selama tiga tahun untuk mencapai cita-cita murni.
Aku sentiasa menyokong.
Aku sentiasa mendoakan yang terbaik.
Selamat menimba ilmu di KSKBJB.
Selamat maju jaya Azri Jalaluddin ♥








Hello JULY

|

Goodbye JUNE!
Welcome JULY!




I ♥ July



July paling special 



Banyak detik special yang berlaku di July 





Happy Birthday Faris!

|


HAPPY BIRTHDAY FARIS!!!

Umur kaw dah 3 tahun..
So kaw jangan noty2 oke! 
Kalau tak nanti Pak Ngah sekeh kepala kaw! 
;)) ;)) ;))




Happy Mother's Day!

|

Mak, kau seperti bidadari yang muncul dari syurga untuk mencurahkan kasih sayang mu kepada ku sejak dari lahir sehingga ke hari ini.

Terima kasih atas segala pengorbanan mu.

Mak, i love you so much!

Selamat Hari Ibu



H α p p y N u r s e s D α y ! ! !

|

I walk through those doors with pride, 
Who's life will i save tonight?
Someone is waiting for me,
Someone is alive today because of my duty.
Sometimes we cry cause we can't save them all, 
God sometimes won't let us interfere when he calls.
A baby's first breath when he looks at me,
The joy of my first delivery.
The tear i wipe a way with my own hands, 
The life ending of a gentle old man.
The night seems so dark and the morning so bright.
Being a nurse you see life in a different light.
Who will i save tonight?
Who will hold my hand during their last breath with no fright?
Who will enter this world on my shift?
How many mothers will greet their babies with a kiss? 
I don't know who these special people are but i will meet them with every call
I will hold them tight and help the pain
I will hold them up when they feel faint.
I will be strong when i am needed
That is my job, I am a NURSE..that is my duty.



Happy Nurses Day 2012 to all nurses around the world.


Mengambil Tahu

|

MENGAMBIL TAHU itu tandanya si dia mengambil berat tentang kamu.
Mengambil tahu itu bererti tanda kasih sayangnya terhadap diri kamu.
Dan mengambil tahu itu tanda dia pentingkan kamu.
Cuma, kadang-kadang mata terlepas pandang untuk melihat mana satu ingin tahu dan manakah satu mengambil tahu.
Cuma, kadang-kadang hati terlalu buta untuk menilai mana satu kasih dan mana satu nafsu.
Dan kadang-kadang kita mengabaikan perkara yang remeh sedangkan si dia begitu pentingkan diri kamu.
Oleh itu, hargailah si dia.
Kerana si dia begitu menyayangi kamu. ©©©©



Unsur dan Lelaki

|


Dalam dunia ni, ada 4 kategori unsur yang utama iaitu Tanah, Air, Api dan Angin.
Unsur lelaki boleh ditentukan melalui kedudukan anak ke 'berapa' dalam keluarganya.
Tapi tak tahu la betul atau pun tidak. Just suka2 sajja. Kalau betul, baguslah kan? Hehehe.
Okie. Mari laa kita tengok kat bawah ni yea.



TANAH : Anak pertama, kelima dan kesembilan.

AIR : Anak kedua, keenam dan kesepuluh.

API : Anak ketiga, ketujuh dan kesebelas.

ANGIN : Anak keempat, kelapan dan keduabelas.




Lelaki yang berunsur Tanah: 

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang.
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan diri.


Lelaki yang berunsur Air: 

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat.
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis.
6) Mudah menangis.


Lelaki yang berunsur Api: 

1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.
2) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumahtangga.
3) Penasihat dan pendengar yang baik.
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.
5) Pandai menguruskan diri agar kelihatan sempurna selalu.
6) Berwaspada selalu.


Lelaki yang berunsur Angin: 

1) Lemah lembut dan menenangkan.
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah-ubah.


















Tentang Rasa

|

Aku tersesat menuju hatimu..
Berikan aku jalan yang indah..
Izinkan ku lepas penatku..
Untuk sejenak lelap di bahu mu.
Dapatkah selamanya kita bersama?
Menyatukan perasaan kau dan aku.
Semoga cinta kita kekal abadi.
Sesampainya akhir nanti..
Selamanya!
Tentang cinta yang datang perlahan..
Membuat ku takut kehilangan.
Ku titihkan cahaya terang..
Tak padam di dera goda dan masa.



I Love You.



Now and Forever!



Thousand Years

|


I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you 
For a thousand years 
I love you for a thousand more.

I love you










Sayang.

|




Perasaan 'Sayang' tak boleh dipaksa. 
Ia datang tanpa perlu bermohon atau dipinta. 
Dan 'Sayang' itu tidak akan ghaib sekiranya kasih anda itu setulus hati yang putih dan semekar bunga yang indah.
Kerana 'Sayang', aku akan berikan yang terbaik untuk dia. 
Sebab dia adalah Nyawa aku. 
Dia adalah segalanya bagi aku. 
Aku mulai belajar untuk terus tersenyum bersamanya, tak kira dikala susah ataupun senang.  


Aku selalu pegang dengan kata-kata hikmat ini:


"Cinta dan kasih sayang adalah jiwa yang tidak dapat dipisahkan.. Cinta yang datang dari ketulusan hati akan menjadi sejati.. Cinta bukanlah apa yang kamu lihat tetapi apa yang kamu rasakan."


  


I Love You.

|

"Cintailah seseorang itu dengan sepenuh hatimu, dan bersabar menerima kekurangannya. InsyaAllah, suatu masa nanti kita akan mendapatkan yang terbaik dari insan yang kita cintai itu."


Aku selalu pegang dengan kata-kata itu. Sebab aku percaya, Tuhan telah menjanjikan yang terbaik untuk kita. Tetapi tidak bererti semua jalan yang diberikanNya adalah jalan yang mudah. Kita kena berusaha dan tabah untuk menghadapinya. Alhamdulillah, pengalaman lalu sedikit sebanyak mengajar aku erti cinta. Aku akan berusaha dan terus belajar untuk menjadi pasangan yang terbaik untuk kekasih hati. Aku bersyukur kerana memiliki cinta yang teristimewa dari seorang insan yang paling istimewa di carta hati aku. 
I Love You.    







Aku Dah Kahwin...

|




Aku dah kahwin???


SURPRISE!!!












































Yeke aku dah kahwin??? 

































Hahaha! No laaa kawan2.
Sebenarnya gambar ni, aku just berangan kejup jadi Pengantin Lelaki.
Muahahahaha!


Tak kan berangan kejup pun tak boleh kowt!
:p :p :p :p

Pose jea yang lebih mengalahkan Pengantin Lelaki. 

Poyo jea kann? 
:p :p :p :p










Padahal aku hanya seorang...


















































Aku hanya seorang Pengapit Pengantin Lelaki sajja!

Muahahahaha.
:D :D :D :D








Jadi Pengapit Pengantin Lelaki pun jadi laa!
Korang mampooo?
Hahahaha.


~~~


Alhamdulillah.
Majlis perkahwinan telah berlangsung dengan lancar dan meriah.
Selamat Pengantin Baru kepada cousin aku.
Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat. Amin.
:D :D :D :D




Ijan & Effa
25.2.2012
Labis, Muar, Johor. 









Nanananana Terengganu Kiteee.

|


21.1.2012 - 23.1.2012
Terengganu Darul Iman.



 Pantai Batu Buruk.
Nama jea buruk tapi pantainya putih dan cantik.
;)) ;)) ;))


 Encik Fahmi yang gediksss! 
:p


Orang ramai sibuk main layang-layang. 
Dah macam pertandingan layang-layang jea at Pantai Batu Buruk ni.
Happening gilerrr! Serious. 
;)) ;)) ;))


 Helang Raja Langit Biru.
Layang-layang ni cantikkan?
Lepas tergoda tengok pakcik tu main layang-layang depan aku, otw nak balik aku terus beli layang-layang helang ni. Hahahaha~
:D :D :D


Bas yang sangat unik dan cantik di Terengganu.
Tak macam bas Leng Seng tu haaa..
Hahahaha~ 


Kampung Sungai Derhaka.
Nama kampung jea derhaka. Orang at situ baik-baik belaka.
Untung laa~ :p



Tips Menambat Hati Pasangan Kita.

|
Assalamualaikum followers dan pembaca setia blog aku. Hari ini aku nak share satu tips yang aku belajar dari pakar motivasi yang aku kasihi iaitu Dato' Dr. Haji Mohd Fazilah Kamsah. 



Tips untuk menambat hati pasangan kita: 

1. Cuci hati.

2. Syukur ada pasangan yang mencintai kita.

3. Cinta berteraskan iman, sayangi pasangan kita seadanya. 

4. Jadikan dia kawan paling akrab.

5. Puji & hargainya.

6. Rawat hati dengan kemaafan, setiap hari sebelum tidur maafkan pasangan kita dan juga orang sekeliling kita.

7. Jadikan kenangan manis yang dilalui sebagai ubat.

8. Sentiasa sangka baik dengan dia.

9. Pandai berbual & mendengar.

10. Berterusan memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik.

11. Jadikan konflik untuk berubah lebih positif.

12. Hormati pandangannya walau kita tak setuju (selagi tak ingkari Allah).

13. Sebut 'sayang' sekerap mungkin.

14. Elak lakukan perkara yang tidak disukainya dan mengundang kebenciannya.

15. Bentuk sifat diri yang boleh dibanggakannya.

16. Sentiasa didik mendidik sesama pasangan.

17. Berlapang dada bila ditegur.

18. Hapuskan ego.

19. Tolak ansur.

20. Patuhi Allah & selalu tanya diri sendiri: "Apa lagi yang boleh aku beri kepada pasanganku yang sangat ku kasihi ini?" 




~ Sharing is caring. ~
Wassalam.
;)) ;)) ;))



Sweet Heart

|


....................................................................................................................................................................

~ Oh my Sweet Heart,
 being with you make me feel so happy. 
I love you so much <3! ~

....................................................................................................................................................................

Bersantai di Port Dickson.

|


4-5 February 2012
Pantai Teluk Kemang, Port Dickson, N.Sembilan.

Subhanallah, cantik sungguh pemandangan time ni. <3


<3 <3 <3


Nice! <3 <3 <3 




Panas ke cik abg? Atau tengah control kempis perut? Cover lettewww! HAHAHAHA~~


Nak suruh aku naik benda tu? JANGAN HARAP laa kann! Hanya mampoo bergambar sajja. ;)) ;))


Okieee.. Dia pun nak jugga! :p





 First time aku main layang-layang. Dah tua baru nak main. HAHAHAHA~ :p


Macam ni rupenyeee orang pro main layang-layang! :p 


Peace! (Y) 


Ececece. Romantik laa sgt kan! Hakkktuihhh! Lalalalala~~ :p


Gilaaaa! :D :D :D



Banana boat! <3 <3 <3 


Mula-mula jea muka semangat. Lepas abes masing-masing muka pucat! Nasib baik aku tak main. HAHAHAHA~~  

 
Terbaik laa! Aku kat dalam boat gelak terbahak2 sambil snap pic diorang. ;)) ;)) ;))







Terima kasih kerana sudi menatap moment2 indah di Port Dickson. :)