Selamat Menyambut Tahun Baru Islam 1 Muharram 1432

|

Selamat Menyambut Tahun Baru Islam 1 Muharram 1432.
Semoga dengan tahun baru ini, kehidupan kita bertambah baik dari tahun sebelumnya, membawa kebahagian dan kesejahteraan, melaba keuntungan dan rahmat untuk semua umat Islam di seluruh dunia.
Semoga amalan kita diberkati oleh Allah.


Doa Awal Tahun Baru :
Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia. Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.No comments: