Jalan-Jalan di Kuching

|

Jalan-Jalan di Kuching
28-30 March 2011



Masa ni dalam departure hall..
Boring..
Tunggu lama sangat..
So aku snap la gambar Farish nih.. hehe :)
Comel tak?
Macam Pak Ngah dia kan? :p


Haa.. Lepas snap gambar ni kan..
Farish dok tergolek kat belakang dengan kedua kaki dia terangkat.. Hahaha :)
Nasib baik dia tak menangis. Kalau tak, satu LCCT dengar suara dia..
Hehehe


Masa ni dah masuk dalam cabin..
10 minit sebelum berlepas sempat lagi snap gambar sebelum kena tegur dengan FA yang cun..
"Adik, boleh tolong off kan handphone adik tu? Thanks ye adik cute"
Aww.. FA tu cakap aku cute.. Hahaha :p
Aku akan ingat sampai bila-bila..
Hehehe :)



KL - Kuching = 1 hour 45 minutes
Bosan gila!
So aku snap laa gambar nih.. hehe


Cantik tak? :)


Haa.. Sempat lagi pose.
Aku ingat masa ni diorang dah tidur.. rupanya tak! hehe


Masa ni dah selamat sampai Kuching..
Meoww Meoww! :)


Breakfast.. Yummy! :)


Firdaus buat muka malu-malu kucing..
Punya laa segan nak makan..
Tapi..

Bila dia dah start makan..
Dia dah tak ingat dunia..
Makan mengalahkan Pak Ngah dia..
Hahaha :)

 Lepas breakfast, naik bilik hotel..
Touch up muka..
Pastu ikut family keluar jalan-jalan.. hehehe :)



Pasar Tamu, Satok



Mak aku borong 20 ekor ikan Terubok ke KL.. hahaha :)




Bila dia dah penat berjalan..
Dia pun... zzZZzzZzz



Aku ingat masjid. Tapi..


Bila aku zoom dslr, rupanya bangunan ni adalah Dewan Undangan Negeri Sarawak.. hehe :)



Firdaus :)



Shopping Time



Jalan-jalan.. :)



Oppsss! Paparazi ada di belakang aku.. haha :p



Kat Muzium Etnologi Sarawak



Budak ni kena paksa ambil gambar dengan aku.. hahaha :)



Peace :)



Sempat snap perlumbaan perahu panjang kat Sungai Sarawak..
Laju juga diorang kayuh.. huhu



Tudiaaa.. Hotel Grand Margherita.
Hotel 4 Stars jew. Tapi layanan yang diberikan oleh staff hotel tersebut 7 stars!
Memang terbaik lahh :)



Kat kedai kek lapis paling famous di Sarawak :)
Disebabkan layanan mereka first class dan terbaik..
Nahh link kedai kek lapis ni..
Korang tengoklah.. Hehehe :)


Favourite dia tuh.. :)


Macam-macam jenis kek lapis ada..
Seedaaappp! :)




Haa.. Next time datang nak singgah lagi kat kedai kek lapis ni..
Heeeee :)



Saje-saje pose..
Tak naik pun..
Hehehe :)


First time makan Mee Kolok..
Sedap tak terkata weyh!!
Hehehe :)


Meoww!!


Thanks to Orang Sarawak.
Mereka sangat baik dan peramah.
Layanan mereka memang top class.
Best dan happy kat sana.
Next time nak datang lagi..
^_^






2 comments:

zakwan said...

meowwww..meowwwww..
waaaa adek cute mata bolat2 syokk laaa...
:P

Rie said...

hahaha :)