Kuih Raya Kegemaranku Sepanjang Zaman.

|
Tap Tup Tap Tup..
Dah masuk 24 hari kita berpuasa.
Rasa Ramadhan kali ini cepat berlalu.
Tak sangka beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut Aidilfitri.
No wonder la, hari minggu yang lepas ramai orang sibuk keluar shopping untuk raya.
Boleh dikatakan setiap shopping mall dipenuhi oleh orang-orang Melayu yang sibuk berbelanja untuk persiapan raya tahun ini.
Untung laaa dan senyum lebar sampai ke telinga tokey-tokey kedai.
Hehehe.
Eh, macam mana persiapan raya korang semua?
Semua dah siap ke?
Kuih raya dah buat?
Haa..
Sebut je pasal kuih raya, aku nak share pasal kuih raya kegemaranku setiap kali Aidilfitri.
Antara kuih raya yang menjadi favorite aku setiap kali hari raya adalah seperti:






 Bahulu.






Almond London.




  
Kuih Bunga Cina / Dahlia.






Kuih Semperit.






But, FYI..
My most favorite kuih raya favor of all time is the good old Kuih Bunga Cina a.k.a Bunga Dahlia. Its always has been until now.




^.^











7 comments:

Mr.Dolphin said...

Kuih Bunga Cina a.k.a Kuih Bunga C.I.N.T.A... ;))

Rie said...

Wah, curlass nama tuu.
Hahaha.
:p

Mr.Dolphin said...

khennnn...
sedap Kuih Bunga C.I.N.T.A tue...
tmbah2 hasil buatan tngn sndri..
:p

Rie said...

well.
peluh sape kan dlm tuu.
hahaha.
:p

Mr.Dolphin said...

ade peluh ke.???
ewwwwwww~~~~
bekas kuih tue ade lagi kat sbelah ni..
nk kena baling.?
HAHHAAHHA~~~

Rie said...

of coz la.
tu penambah perisa sedap dari zaman nenek moyang lagi.
HAHAHAHA~
:p

iiscoolz said...

sedap kuih almond london tue....